Breng in een grote pan op hoog vuur het water met de wijn, de
ui, de knoflook en de laurier aan de kook.
Temper het vuur en laat de vloeistof afgedekt 5 minuten
trekken.
Halveer intussen de druiven.
Leg de zalm in het kookvocht, breng dit snel aan de kook en
pocheer de vis afgedekt op laag vuur 8-10 minuten, tot het
visvlees gemakkelijk uiteenvalt.
Leg de vis op een schaal en houd hem warm.
Zeef het vocht in een maatbeker.
Smelt in dezelfde pan de boter op halfhoog vuur en roer de
bloem erdoor.
Klop 1 3/4 dl pocheervocht door de roux en breng de saus al
roerend aan de kook.
Roer de druiven en de room erdoor en verwarm de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus over de zalm.
Bestrooi het gerecht desgewenst met walnoten en serveer met
takjes druiven.
Serveer direct.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |